Leva som man lär?

När man arbetar med träning kanske det inte alltid är lätt att leva som man lär i alla fall inte för mig. Men sen beror du allt på vad man har för mål! Jag har inte samma mål som alla mina klienter, oftast skiljer sig mina mål från de flesta av mina klienter! Därför äter jag ibland onyttig mat, särskilt runt jul, dricker ibland alkohol och hoppar över stretchen. Det där med stretchen eller rörlighetsträningen däremot kanske jag inte borde hoppa över 😉

Men kontentan här är att våra klienter har olika personligheter, olika förutsättningar och olika mål. Därför kommer du antagligen inte kunna leva som du lär eftersom dina mål kanske skiljer sig från dina klienter. Själv vill jag gå ned i fettprocent men samtidigt blir starkare och få större muskler. Dessutom vill jag kunna prestera på alla mina gruppträningsklasser och samtidigt leva ett liv där jag inte gå på en superstrikt kost hela tiden. Därför behöver jag ju då äta efter dessa mål och ja de jobbar ju lite mot varandra så det tar väl x antal år innan jag är nöjd 😉 Medan en klient som vill gå ned i vikt behöver ha mer koll på sin kost för att nå sitt mål.

En sak som jag tycker att vi alla borde följa är vad jag säger till mina klienter och klassdelagare om de har ont i halsen eller har feber: TRÄNA INTE! Jag har två bekanta som fått hjärtmuskelinflammation (tror det var det) ”genom” att träna sjuka. De var borta helt från träning väldigt länge och nu gick det bra och igen av dem fick bestående med såvitt jag vet.

Själv hade jag ont i halsen från lördag till torsdag förra veckan och hur frustrerande det än va så gjorde jag inte en enda repetition av någonting eftersom det inte hade varit värt det ifall något hänt. Jag har säkert hållit någon klass genom åren där jag kanske haft ont i halsen eftersom alternativet hade varit att ställa in den och jag vet kollegor som gör det idag. Även om det är surt att ställa in så kommer dina deltagare att tacka dig i längden eftersom de får köra med dig i många år framöver. Plus om du kör sjuk, vad sänder det för signaler till dem?

Annonser

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s